Tuesday, 7 July 2015

imposter.


Assalamualaikum.

okey, kali ni tajuk agak serius sikit bagi aku sebab aku dah lame alami bebenda macam ni. act, aku asyik terfikir apa motif orang nak jadi imposter ni. why didn't they just be their ownself. sometimes aku fedup jugak bila apa aku buat, orang nak ikut. apa aku cakap orang nak copy paste.

okey, sebenarnya macam ni, nak cakap pasal copy paste aku sendiri pum ada ja copy paste orang punya quote bagai tapi serius kalau orang aku tak kenal or kenkawan yang okey dengan aku copy aku punya ayat, aku okay ja. tapi kalau yang aku dah sedia tahu orang ni tak suka aku, pernah benci aku or ada salah faham dengan aku yang aku jadi "slek" sikit.

bila aku tanya kawan aku bab hal ni, diorang akan cakap masalah "insekiyo" orang tu pada aku or mybe "admires aku as lady to lady". i'll be like apahal nak insekiyo admires bagai sedangkan aku ni banyak gilos kekurangan kot. entah lah, hati orang ni susah gila nak ramal. bila fikir sangat pun jadi merumitkan fikiran sendiri. aku malas nak fikir banyak tapi bila dah selalu, aku jadi fedap gak. err. sabar je yang mampu. tak tahu apa motif segala hal nak ikut orang. orang buat itu nak jugak, orang buat ini pun nak jugak. lepas tu kalau tak boleh, mula nak perli lah bagai. bab rezeki lah aku paling pantang sebabnya itu Allah yang bagi. tiap orang rezeki lainlain kan.

iri hati dengan hasad dengki tu kena buang dalam hati. just be yourself. do not being imposter from someone else. we all have our own special. just discover your special ones and appreciate what Allah have gives to you lah. do not campare with others cause it can make you insecure to them if you can't get what you want for just like what they can have. please. be youself, not a imposter.