Sunday, 13 January 2013

Ah! Ape soalan yang aku tanye daa...

pernah tak korang tanye kenkawan korang soalan yang korang tak sepatutnye tanye? contoh macam korang dah tahu ape yang diorang nak buat lepas korang tanye lagi diorang. aku selalu macam tu and aku yakin not only me being like that. so do all of you right? weird... kenape perlu tanye soalan yang dah sedia tahu jawapannye yekk?

contoh soalan yang pernah aku tanye and sepatutnya tak tanye macam ni :

1 . nampak kawan nak naik atas katil lewat malam then tanye "nak naik tidur dah?" of course lah die nak naik tidur kan bile dah lewat malam. takkan nak pergi kafe pulak kan naik atas katil.

2. nampak kawan keluar bilik mandi lepas mandi then tanye "dah siap mandi dah?" of course lah die dah siap mandi kan, kalau tak siap lagi buat ape keluar dari bilik mandi. ye tak?

3. nampak kawan sidai kain then tanye "sidai kain ye?" aduhh, memang lah tengah sidai kain, takkan tengah basuh kain pulak kan?

4. nampak kawan buka makanan then tanye "nak makan ke?" sah-sah lah nak makan kalau tengah buke makanan lepastu ade makanan depan kawan tu dan terang-terangan lagi aku nampak makanan tu.

5. nampak kawan baru bangun tidur boleh lagi tanye "dah bangun dah?" haihh, dah nampak dye sedar tu tak ade lagi atas katil memang sure lah dah bangun tidur kan?

ade banyak lagi sebenarnya soalan yang aku dah tahu jawapannye tapi aku tanye lagi kawan-2 aku sampaikan aku rase ni aku ni saje je nak banyak cakap tu yang tanye hal yang tak sepatutnya ditanya. tapi, kekadang soalan-2 ni boleh dijadikan sebagai topik untuk mulakan percakapan gak kan cume ada setengah situasi macam tak sesuailah nak dijadikan macam tu. mengarut saja aku ni.. =.='


No comments:

Post a Comment