Wednesday, 5 September 2012

Blog aku tanpa lagu atau muzik.. kenape?

haha, firstly aku nak cakap yang semalam aku nak update blog tapi aku terlupa sebabnye 1 bilik ralit sangat tengok cerita Mael Lambong :p ngeee~ tak berape menarik ceritanya tapi so far dapatlah buat kitorang ketawe jugak SIKIT. i minat Zizan ye you~ kihkih. suis pun dah dibaiki so hidup kami kembali senang.. :) alhamdulillah.. ;)

okay, mesti ade antare korang yang datang singgah blog aku ni tertanya-tanya kenape blog aku sunyi je. tak ade muzik sampingan or lagu kan? aku tak pandai nak masukkan lagu ke ape? oh! tidak sama sekali. bukan aku tak pandai tapi aku tengah fikir lagi muzik or lagu mane yang bunyinye santai je. tak terlalu keras and tak terlalu sedih. lagipun kan, aku terfikir camni, kalau aku masukkan lagu rock, mesti tak sesuai kalau cerita aku yang korang tengah bace time tu cerita sedih kan? mood nak mendalami cerita pun hilang nanti kan? lepas tu, kalau aku masukkan lagu sedih, kalau cerita aku yang korang tengah bace tu cerita happy mesti jadi tak kena pulak nak kongsi perasaan yang aku tengah rase tu kan?

haa~ bukannye aku tak reti masukkan lagu or tak nak masukkan tau! cume buat mase sekarang aku memang masih belum temui lagu santai yang aku suke. pemilihan lagu amat penting ye bagi aku. memang blog aku ni tak tahu lah sape yang akan bace tapi diri aku ni pun kekadang akan pening bile bace balik cerita sendiri kalau lagu tu tak sesuai dengan cerita.

well, kenape tak pakai music player yang boleh play/pause tu? sebabnye ianya sangat melecehkan bile aku terpakse men'copy' kod lagu ke dalam music player tu then kena pulak generate kodnye untuk dapatkan kod player lagu aku tu. aku malas ye buat mase sekarang nak cari lagu then nak generate kod pulak, sangat melecehkan bagi aku buat mase sekarang. buat korang yang bosan datang blog aku, aku minta maaf sangat-2 ye. papehal, memang syukran jazilan antum antumna semua yang sudi jugak bace walaupun ianya amat membosankan.. anyway, iloveyou all bloggers and my blogger folks yang datang menjenguk (~_*)






gadis ini yang menaip,

Monday, 3 September 2012

Kehidupan Tanpa Sumber Utama ;(

okay, terus pade tajuk.. harini suis dalam bilik tak berfungsi. terbakar tau? sebabnye semalam entah kenape tibe-2 macam meletup extension dalam bilik kitorang sampai ke suis utamanye tak berfungsi. mungkin sebab terjadinya hal macam tu menyebabkan ade kesan sampingan pade suis utame tu.

lepas isya' tadi masing-2 fone tak ade bateri so tumpang cas dekat bilik kawan kejap. tengah hari tadi dah buat aduan dekat pejabat Hal Ehwal Pelajar tapi nampaknye masih belum ade respon dari diorang sebabnye kitorang balik dari perjumpaan pelajar media tadi try buka suis masih tak okey. mybe esok KOT dorang baiki. KOT sebab bukan boleh kire sangat diorang tu. haiyyooo~

sekarang kitorang bertige ade dekat bilik study yang satu aras dengan bilik kitorang ni. aku ambik kesempatan updates belog lepas siap iron baju jup tadi. ngeee~ diorang pun tengah online jugak sekarang. haha, masing-2 ambik kesempatan bile dah ade sumber utama dalam kehidupan seharian. nak masak megi pun tak boleh bile bilik tak dapat gune suisnye. nak bawak ke bilik study ni malas pulak so ktorang pergi kafe je tadi beli beger. fone dari bilik kawan pun dah diambik, cas sekarang sekali dengan lappy kat sini :) uhuhuw~ kesian kitorang :'(

lepas zohor tadi Mr.Sayang ade call. asyik terputus je sebab line tempat die tak berape okey kot. sedih tapi happy jugak bile dapat dengar suare die :') rindu sangat kat die. berape kali die call tadi sebab asyik terputus je. last tu die minta maaf sebab dah tak ade duit syiling nak call. okay, aku nanges SIKIT JE lepas habis die call tu. lagipun ade kawan sebilik time tu so tak boleh lah nak tunjuk kan? maluu laa aku~ hohoho..

papehal, aku BERHARAP sangat esok kitorang dapat gune dah suis tu sebab kitorang tak dapat hidup tanpe suis utame tu. nak print assignment untuk dihantar esok pun tak dapat. Anjung Kipsas pulak sekarang printnye tak okey so terpakse menangguhkan mase untuk mem'print' assignment tu. sadis betul. nak buat macam mane, DUGAAN~ :')

okay, syukran antum and antumna semue :)





gadis ini yang menaip,

Sunday, 2 September 2012

Alergik !

finally Mr.Sayang call aku Subuh tadi. bagus ye die kejutkan aku bangun Subuh. nampak sangat yang die memang tersangat risau pasal aku sebab Subuh-2 lagi dah call aku. cume yang kesiannye bila aku tengah mamai lagi nak melayan call die pagi tadi. awal benornye die kejutkan aku. semalam kan aku tak dengar bunyi fone time makan dekat Kenny Rogers tu. 2 missed calls dari die. kesian die. dah lah nak boleh ke dapat call aku gune public kat sane payah sebab ade 1,000 orang pelatih kat sane and just 7 or 8 sahaje public yang ade. memang berebut lah kan bile nak gune? haiyyoo~ dugaan untuk die :') (AND AKU!)

okay, berbalik pade tajuk di atas, alergik. kenape dengan alergik? ape motif aku buat entry pasal alergik kali ni? ni sebabnye aku punye alergik terhadap udang dan nenas. malam tadi aku tak dapat tidur langsung bile badan aku gatal-gatal. pagi tadi bangun tengok kulit jadi berbintik-2 merah. semalam dalam dessert punye nenas agaknye tapi sebab dorang potong kecik-2 buat aku tak perasan sebabnye memang aku trase sikit perise nenas dalam dessert tu tapi bile cari tak ade pun. dah dorang potong kecik-2 mane aku nak dapat carinye dengan macam-2 lagi buah-2an yang ade dalam tu. attoyyaii~

tapi kan, aku ni kire okey lagi sebabnye walaupun aku alergik pade udang and nenas, aku masih lagi bleh tengok makanan tu. tapi lain pulak ceritanya tentang adik bongsu aku, Muzakir yang tak makan nasi tu. die memang teruk alergiknya bila langsung tak dapat tengok nasi. serius aku tak propa! memang adik aku tak boleh makan nasi. kadang-2 memang rase die tu berlagak nak jadi mat salleh celup tapi 1 hal yang buat die masuk hospital time die tadika dulu dah cukup buat 1 family kitorang tak pakse die makan nasi. time tu adik aku 5 tahun. bertadika KEMAS dekat Kemaman. dalam borang murid tu mummy dah tulis makan alergiknye nasi sebab memang dari kecik die tak pernah makan nasi. tapi cikgunye fikir my mum sengaje je tulis macam tu sebab, mane ade anak melayu yang tak makan nasi kan?

hari tu, die bagi adik aku makan nasi lemak. die pakse lah adik aku makan. adik aku makan time tu, terus die muntah-muntah sampai biru badan sebab memang die TAK RELA sumbat makanan tu dalam mulut die. cikgunye call mummy then mummy datang ambik adik aku bawak pergi hosital. ape-ape pun die memang dah agak pasal makanan sebabnye die tanye cikgu tu menu haritu ape awal-awal lagi time hantar adik aku pagi tu. sampai hospital dah siap ape semua, doktor cakap my mum boleh saman cikgu tu sebabnya dalam borang murid dah terang-2 my mum tulis makanan alergiknye nasi tapi mummy cakap tak apelah bagi pengajaran pade cikgu tu. hal alergik ni bukan boleh dibawak main-2. sejak haritu, adik aku memang dapat makanan lain dari orang lain. orang makan nasi, die makan mee atau mihun. tak pun cikgunye akan beli karipap and roti untuk die. haha, tahu takut cikgu tu :)

kalau orang tengok adik aku tu mesti orang tak percaye cerita ni sebab die jenis CHUBBY ye. tak kurus walaupun tak makan nasi. well, nak buat macam mane, time beli beger akan belikan 2 untuk die. tak makan nasi lah alasannye. selalu die akan dapat layanan special dari parents. nasib baik anak bongsu, kalau tak, memang memalukan pade adik-2 bawah die. buat mase ni, family aku ade 2 yang punya alergik. aku dengan adik bongsu. yeah, yang sulung and yang bongsu. perfect match right? kihkih~ :p


ni lah die adik bongsuku yang alergik @ anti pade nasi.. hehek! :)







gadis ini yang menaip,

Saturday, 1 September 2012

Shooting for Mylea Collection Bag :p

hey korang.. seperti yang aku bagitahu semalam harini aku ade shooting untuk assignment periklanan aku. sangat pening kepale nak pilih barangan ape yang nak dibuat sebagai barangan untuk katalog. #_# ikutkan hati, nak sangat buat pakaian tapi kumpulan lain dah buat pulak dah. aku ni siap rancang lagi macam mane nak buat semua tu last-2 si Haziq pulak dah ambik idea aku tu awal-awal lagik! sangat menyakitkan hati ye..

dah habis bincang ape semua, kitorang berpendapat nak buat katalog kereta ataupun beg and kalau korang nak tau, yang tak best sangat tu bile ahli kumpulan sendiri yang harus menjadi model barangan tersebut. aduhh, yang tu payah sikit sebab aku ni tak pernah ade pengalaman dalam jadi model ape semua ni. berlakon untuk semester yang lepas pun dah cukup buat aku serik untuk tonjolkan diri pade audiens tapi tak dapat buat ape bile course aku ni memang perlu menonjolkan diri di khalayak ramai. =.='

tadi sebelum Zohor kitorang bertolak pergi bandar Kuantan dengan menaiki teksi sebabnya decide nak solat dekat sane je. dah sampai Megamall, pergi makan dulu sekejap, round-2 dalam tu then ke Mylea Collection Boutique. assistant kedai tu memang baik sangat and bagi kerjasama, aku memang berterima kasih sangat pade die sebab sudi terima kitorang untuk mem'promote'kan beg jenama dorang. time shooting tu memang kelam kabut sangat. perasaan malu jangan cakap lah ye! sangat-2 malu tapi aku buat biase je. lagipun kawan aku Zifa jenis sporting and steady je so tak kisah lah. Ima dengan Mira walaupun diorang jenis pemalu sangat tapi diorang still bagi kerjasama yang sangat baik petang tadi. time shoot bermula untuk style-2 gayekan beg, aku memang kekok sangat. HAHA! rase banyak sangat 'slek' yang ade dalam setiap gambar kitorang sebab kitorang memang tak berpengalaman langsung untuk jadi model. ngeee~ :D

dah siap shooting, kitorang pergi East Cost Mall pulak untuk beli donut Big Apple :) dah siap tu round satu shopping complex tu sampai penat then pergi makan dekat Kenny Rogers. dah kenyang ape semue baru balik. sampai kolej muke ni rase panas sangat sebab memang penat. badan sakit and kaki teramat sakit. time makan kat Kenny tu aku check fone tengok ade due misscall dari PULAPOL Mr.Sayang. okay, sangat mengecewakan bila tak dapat bercakap dengan die. dah 2 hari tau tunggu panggilan dari die, tapi tak ade pun. and bile dah ade ni tak dapat bercakap pulak. okay TERKILAN sangat sekarang ye :'(

for now, aku masih menunggu panggilan dari die. mesti die risau bile aku tak jawab panggilan die sebab sejak akhir-2 ni die asyik cakap die risau kat aku je. takut jadi pape kat aku. padahal aku okey je, die tu banyak sangat fikir bukan-2. risau sangat.. haishh, rindu die :'(






gadis ini yang menaip,