Saturday, 21 July 2012

Habiskan masa dengan berblogging :p

aku baru je berblogwalking, tinjau-2 blog yang aku rase berkenan nak singgah harini. ramai yang habiskan mase harini dengan berblogging untuk menahan diri dari lapar :) HAHA,! macam-2 lah.. ngee~ tapi bagus wehh, dari surft internet dengan hal-2 yang boleh memakruhkan puase kite, baik kite layan blog kawan-2 kite yang kite kenal or suke singgah bace entry-2 diorang kan?

aku ni pun harini habiskan mase dengan berblogging. singgah situ singgah sini. saje belajar cara menaikkan traffic blog tapi aku masih lagi tak tahu nak buat macam mana and masih lagi tak faham.. ngee~ dalam Facebook pun aku tengok ramai yang post tak sempat bersahur lah ape semua. meriah betul lah. belum raye lagi ni. kalau raye aku rase berat giler lah Facebook tu nak menampung luahan-2 and wish-2 all muslims facebooker nanti erk? hohoho~

ohyea, lagi berape jam je lagi waktu untuk berbuka. aku dengan mak aku ni tengah fikir lagi nak masak ape harini. haha. actually, mak aku jelah yang tengah fikir sebab die Chef Besar dalam rumah ni. aku ni cume pembantu die je. alah, sebagai pemotong sayur je aku ni biasenye. kalau up sikit jawatan, sebagai TUKANG RASE and TUKANG TENGOK :) bertuahkan mak aku ade satu-2nye anak perempuan macam aku ni kan? haha, takdelah.. aku pandai lah masak. menu berat pertama aku masak time aku darjah 5. aku masak ayam masak merah. time tu family aku balik kampung. aku malas nak balik, aku stay kat rumah then ajak member overnight. tak sedap lak kan kalau tak bagi member makan duduk rumah, dah lah suke-2 ajak datang overnight, nak bagi makan pun susah, mane boleh macam tu kan? so aku pun call mak aku tanye resipi ayam masak merah. nasib time tu ade semua bahan, so aku pun dengan senang hatinye masak untuk bagi member makan.

alhamdulillah, first time masak tu dah dapat buat member aku makan dengan berkali tambah. haa~ tu baru first time tu, belum sekarang yang dah pro ni kan? ngeee~ angkat bakul sendiri pulak dah. haha! tak apekan? sekali sekale. okeylah, aku ni asek dengan blog je, sampaikan barang-2 pun aku takde pergi beli lagi. serius weh, aku rase malas nak keluar rumah siang-2 di hari pertama Ramadhan ni. ;)

esok dah nak balik kolej. barang masih lagi belum beli. assignment pun ade yang tak siap lagi. malasnye rase nak balik sane tapi tulah, aku baru je berazam nak jadi student yang lebih baik untuk semester ni. cam hangat-2 tahi ayam pulak rase sekarang. hahak! sian mak ayah aku yang nak sangat tengok anak die berjaya dalam pelajaran. takpe-2 mummy, sekarang je kakak macam ni. esok luse dah ade kat kolej nanti azam kakak naik balik nanti. i promise you my lovely mum! mmmuuahhh!

okeylah, aku malas nak taip lagi sebab aku takut lari dari tajuk lepas tu tak tahu nak buat tajuk ape. ngee~ teruskanlah habiskan mase dengan berblogging harini ye! tapi jangan sampai terlepas waktu berbuke sudah. ade ke orang terlepas waktu berbuka semate-2 berblogging? nonsense je kan? but boleh jadi jugak kalau die tu jenis bloggerholic kan?

ahh, papehal, aku ucapkan selamat berbuka untuk korang ye :) sebelum makan bace doa berbuka puase dulu and jangan lupe kurma harus dimakan terlebih dahulu. kalau ade kurma lah :) biasenye kurma ni forsurely akan ade time puase kan? huhuhuw~

.callobeteh.







gadis ini yang menaip,

2 comments:

  1. Sometime , ngan blogging ni jugak kita boleh cari frenzz kan ?
    btw , selamat berbuka nnti . jgn mkn sampai kembung perut . ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupp, betul cakap awak tu.. dengan blogging jugak kite boleh cari kawan and kongsi macam-2 cerita :) thanks.. makan sikit je tadi takut kembung macam yang awak cakapkan.. ngeee~ :p

      Delete