Sunday, 29 July 2012

Thanks Tag Kite ! :')

entry pasal PD yang aku post tadi sebenarnya ditaip oleh aku dari semalam lagi. then dalam tengah hari tadi aku sambung balik, petang tu aku pergi bazaar and baru kejap tadi berkesempatan aku post. aku baru je check cbox aku. ade sorang kawan blogger aku ni tag aku dalam blog die. terharu sangat! TERIMA KASIH AWAK!

baiklah, siape awak yang aku maksudkan tu? die adalah CIK IEZA YUSOF. die tag aku pade link LAWA yang ketige tu dalam entry blog die di sayamintakmaaf.blogspot.com.. terharu sangat aku tau sebab aku tak pernah terfikir pun akan ade orang nak tag aku :')


sangat-2 berterima kasih kepada IEZA sebab sudi tag aku :') sumpah terharu gilerr!!

TERIMA KASIH IEZA YUSOF!





gadis ini yang menaip,

Friday, 27 July 2012

Rindu nak updates blog :)

oit! aku rindu sangat nak updates blog aku ni. padahal baru berape hari je kot tak updates.. ngee~ :D banyak hal yang terjadi sejak aku balik kolej ni. nak cerite pun tak tahulah nak cerita pasal ape. tak tahu mane yang best or penting. rase takde mood sikit bile berkaitan kolej. SERIUS ni tau!

baru berape hari duk kat sini, aku dah rase nak balik. entah ape yang buat aku jadi macam ni, aku pun tak pasti sangat kenape.. tapi ape-2 pun, aku cuma happy bile dapat pindah bilik and duduk dengan kawan-2 sekelas jelah. dorang memang happening and best punyer! :) cume keinginan aku nak balik rumah nilah teruk sikit. aku rase mybe sebab haritu cuti sebulan duduk lame kat rumah jadikan hati aku datang kolej tanpe dengan rela hati kot.

nak pergi kelas malas, nak buat assignment pun malas. rase teruk sangat dah diri ni sekarang. aku promise dah dengan diri sendiri nak buat yang terbaik semester ni tapi rase macam makin teruk lak sekarang. masalahnye, aku tak pasti ape masalah aku ni! haishhh...

however, aku memang berusaha lah jugak SIKIT-2 untuk berubah jadi okey cume tak tahu lah ni akan berhasil or tak. tapi yang pasti, aku memang tengah mencube walaupun aku rase kali ni payah sikit. and yang peliknye, aku memang tak tahu kenape aku jadi macam ni!!!


okay, gadis ini sangat rindu untuk meng'updates' belognye :) 






gadis ini yang menaip,

Tuesday, 24 July 2012

Hari yang sangat PENAT !

korang... nak tahu tak? aku penat sangat semalam sebab banyak sangat hal yang berlaku. entry ni mungkin adalah entry yang sangat panjang so memang perlukan mase yang panjang untuk membace and minat yang tinggi untuk teruskan membace ye :) segalanya bermula lepas subuh semalam. aku bertolak dari Puchong nak balik kolej. mak aku drive and adik aku Muzammil ikut sekali.  then sampai Sungai Besi aku tengok mak aku drive lalu rumah maklong aku. aku tanye die nak buat ape pergi rumah maklong die cakap maklong nak pergi sebab semalam die datang rumah cakap nak pergi sekali time hantar aku pergi balik kolej.. dah sampai tu, aku nampak Si Kecik Mia yang nakal tu dengan mak die. dari situ memang aku sure sangat die ikut sekali sebab maklong aku jage si Mia tu coz mak ayah die kerja.

dah maklong aku masuk dalam kereta sekali dengan Mia, die suruh mak aku pergi ambil Alang Sidah, sepupu ayah aku pulak. rupenye die ajak Alang Sidah. adik aku time tu memang nampak bengang giler sebab for sure lah kitorang akan berhimpit nanti dengan barang aku yang TERsangatlah banyak. korang bayangkanlah, aku punye barang terpaksa jugak letak dekat seat belakang sebab tak muat dalam bonet dah penuh dengan printer ape semua lagi. nak pergi rumah Alang Sidah tu punyelah jalan jam. dah name lagi KL, memang sesak laa pepagi bute orang nak pergi kerja semue kan? dengan maklong aku tersalah bagi petunjuk jalan sampai kena return balik. memang tension sedikit aku time tu tapi aku tahan jelah.

dah sampai rumah Alang Sidah tu, tengok-2 die bawak lagi budak kecik, Haiqal. aku ni dah makin tension bile terpakse berhimpit and barang aku yang pade asalnye aku letak atas seat belakang last-2 terpakse letak bawah kaki bercampur dengan beg-2 yang diorang bawak :'( aku rase nak menangis sangat time tu sebabnye kelmarin tu econ dalam kereta rosak then mak aku cakap nak baiki dekat Kuantan lepas hantar aku. dengan panas yang amat sangat cuace semalam, duduk berhimpit dalam kereta pulak, berpeluh-2. dengan pakaian aku pun pakai jubah bertudung labuh time tu, memang menguji kesabaran bile si Haiqal dengan si Mia tak reti duk diam dalam kereta, berdiri atas seat sampaikan terpijak-2 aku punye tudung. dah sempit sangat ruang time tu. aduhai, menguji kesabaran betul and berpuluh kali semalam hati aku cakap...

SESUNGGUHNYA AKU SEDANG BERPUASA
mak aku cakap die nak singgah rumah sepupu aku Kak Nor dekat Cherating dulu sekejap, nak rehat lah katenye sebab die nak hantar aku time die nak balik Puchong. so kitorang takde berhenti kat kolej lah, terus je ke Cherating rumah sepupu aku. dalam entry yang haritu Jauh Perjalanan Menggamit Kenangan Lalu ni aku ade cakap Kak Nor aku duk Kuantan dekat Teluk Cempedak kan? haa~ die baru pindah Cherating, suami die suruh die handle Chalet dekat Duyung tu. kire sekarang die dah duduk Cherating untuk handlekan Chalet Duyung milik arwah mertua die.

sampai dekat rumah die, Che Ngah aku iaitu mak Kak Nor bak kata lainnye kakak kepade mak aku serta adik beradik perempuan Kak Nor semuenye ade dekat rumah die. dorang stay kat sane dah sebab nak tolong Kak Nor aku kerja dekat Chalet tu. Kak Nor bagi 1 chalet untuk kitorang stay sementare lepas kitorang bersalam salaman and berborak sekejap dekat rumah die. kitorang berehat sekejap dalam chalet then dalam pukul 3 lebih time kitorang tengah tidur mak aku keluar pergi rumah Kak Nor yang dekat je dengan Chalet tu sebab Che Ngah aku nak jumpe.

aku sambung tidur balik lepas mak aku pergi then aku bangun dalam pukul 4 lebih tengok mak aku tak balik lagi. aku dengan maklong aku dengar Alang Sidah berborak. adelah aku dengar sikit-2 dorang bercakap pasal family Che Ngah aku and pasal pembelajaran aku yang tengah ambik DIPLOMA je ni tak sebijak sepupu-2 yang lain. aku malas nak terase hati ke ape tengah-2 puase, aku pun bangun, masuk bilik air, pakai tudung yang dah banyak berkedut duk terhimpit dalam kereta nak keluar pergi rumah Kak Nor. sebelum aku keluar tu maklong aku suruh aku bawak si Mia dengan Haiqal mandi laut. pukul 4 petang suruh bawak pergi mandi laut dengan cuace panas sangat, aduhhh, sabar jelah aku ni. kat pantai tu, pukul 5 lebih pun panas lagi nikan pulak pukul 4 lebih. nak aje aku meraung time tu tapi aku fikir puase je tu aku bawak jugak budak-2 tu keluar. nak turun tangge chalet tu, aku nampak 4 ekor anjing berkeliaran sekitar kawasan chalet kat duyung tu.

memang teragak-2 lah aku nak ke rumah Kak Nor bagitahu mak aku nak bawak budak-2 tu mandi laut padahal asalnye niat aku nak pergi sane saje tak nak dengar lagi orang mengumpat pasal family belah mak aku and diri aku. aku kuatkan diri aku berjalan jugak pimpin Mia dengan Haiqal jalan kaki ke rumah Kak Nor. alhamdulillah anjing-2 tu semue tak ade yang bertindak ganas or ikut tengok kitorang berjalan kaki. cume geram sikit dengan Mia bile die panggil-2nye anjing-2 tu semue. nasib lah anjing-2 tu takde yang beri respon dengan tindakan budak kecik yang nakal terlajak tu. Che Ngah aku pun risau tengok die sebab jelas sangat die tu terlampau nakal!

sampai rumah Kak Nor aku nampak mak aku tengah bercakap dengan sepupu aku Kak Chi, adik Kak Nor. aku bagitahu diorang maklong suruh bawak budak-2 tu mandi laut. diorang terkejutlah suruh bawak mandi laut mase ni. Kak Nor aku dengar, die cakap air laut jauh lagi sekarang sebab air tak naik lagi mase tu. then mak aku bawak aku dengan budak-2 tu naik kereta pergi tengok pantai sekejap then balik rumah Kak Nor aku mandikan diorang sane. Family Che Ngah aku ingatkan mak aku nak beralam kat sane, diorang ajak kitorang pergi berbuka puase same-2 dekat luar then mak aku cakap kena balik terus harini sebab Alang Sidah ade appoinment dengan doktor mate esok then nak pergi beli barang aku lagi dekat Giant Kuantan.

diorang nak bertolak pergi berbuke, kitorang bertolak jugak nak ke Kuantan. sampai simpang nak keluar Cherating, maklong aku suruh mak aku pergi Chendor beli keropok lekor pulak die nak buat balik. aku ni risau dah fikir rancangan aku dengan mak aku nak berbuka dekat Foodcourt Giant nanti. kesian aku tengok mak aku time tu ikut je cakap maklong aku. pergi beli keropok lekor, bertambah lagi barang masuk dalam kereta.

dah siap beli semue baru patah balik ke Kuantan. nasib baik kitorang sampai tepat-2 waktu berbuka. mak aku belikan nasi ayam dengan air milo untuk semue orang. aku dengan adik aku yang mengankut semua makanan then mak aku pulak angkut air lepas siap bayar. sampai kat meja,  si Haiqal tumpahkan air milo pulak. mak aku pun pergi lagi sekali beli air untuk die. seriousely, aku memang kesian sangat tengok mak aku semalam yang ikut je perangai diorang tu. nak menangis je aku rase time tu.

siap makan diorang tak nak ikut kitorang pergi beli barang dalam Giant then aku dengan mak aku pun pergi beli barang-2 aku. dah sampai kaunter nak bayar, maklong aku call suruh beli makanan ringan untuk die. patah balik kitorang pergi beli makanan. dekat kaunter tu aku terjumpe akak-2 senior kolej. siap bersalaman and cakap takecare ape semua, dorang pun blah :)

kitorang keluar Giant pergi foodcourt tengok Alang Sidah aje yang ade. rupe-2nye maklong aku aku masuk Giant jugak beli barang sikit untuk Mia. aku ni tension sngat rase sebab dah die masuk Giant kenape die je tak beli makanan die? kitorang dari kaunter tu patah balik ambik makanan die tau?! memang aku bengang sangat-2 semalam tapi aku sabar jelah!

saat nak hantar aku tu, memang tersangatlah full giler kereta dengan barang-2 yang aku baru beli then barang maklong beli pulak dekat Giant time tu, haha! bayangkanlah ye wahai kawan-2 bloggerku.. tak dapat nak cakap perasaan aku time tu. aku penat sangat weyh, dahlah bilik aku tingkat 4. penat sangat layan Mia dengan Haiqal and pendam perasaan. sampai kolej, aku tengah angkat bagasi yang sangat berat naik tingkat 4, Mia pulak dah ikut dari belakang. aku suruh die pergi balik kat kerata, die taknak! dan terpakselah aku bawak die naik atas. mak aku tolong bawak naik sikit barang time tu. syukur, tak beban sangat aku time tu!

lepas selesai salam-2 semue ahli keluarga, diorang semue pergi balik tinggallah aku seorang mengangkut barang buat naik atas. penatnye jangan cakap lah korang. aku rase nak aje menangis time tu and nasib baik ade akak bekas sebilik aku dulu, Kak Suhana tolong aku angkat beg untuk last time aku turun bawah ambik barang nak buat naik. selesai buat naik and masukkan barang dalam bilik, hilang pulak rase penat bile berborak dengan roommate. ngeee~ tapi time nak tidur memang terase balik penat tu. aku hajatnye nak ponteng kelas untuk harini then diorang cakap minggu ni tak ade lagi kelas, aku pun memang bersyukur sangat sebab aku penat sangat and assignment pun ade yang tak siap lagi tau!

haishh, memang banyak benor yang terjadi semalam. lain kali aku harap tak akan terjadi lagi lah. belajar dari pengalaman yang dah terjadi dalam kehidupan kite. aku harap nanti adik aku sorang jelah yang di ajak oleh mak aku. aku penat sangat, sampai sekarang masih terasa lagi penatnye!









gadis ini yang menaip,

Sunday, 22 July 2012

Already makes a decision :)

okay guys, aku dah buat keputusan untuk balik ke kolej ESOK ye. tak ape kot ponteng sehari untuk semester ni. ngee~ jahatnye niat aku. dah lah bulan puase ni. alah, lagipun aku baru nak beli barang-2 semue harini. and aku penat jugak semalam edit and pindahkan entry dalam blog lame ke blog ni semalam. haha! takde maknenye adilaaa~

yang aku risaukan sekarang, akak yang nak pindah bilik sekali dengan aku tu. Kak Asrah namenye. dah semue penghuni bilik yang kitorang nak masuk ni tak datang, macam mane entah die bile dah sampai sane nanti. aku text die time sahur tadi takde balasan pulak dari die. adeyyy~ penghuni tetap bilik tu pulak member sekelas aku yang nak balik kolej esok jugak tu. papehal aku harap Kak Asrah boleh settlekan lah hal die pindah bilik tu sebab aku akan settlekan pasal aku esok.

well, tadi aku pergi jenguk blog kawan-2 lame aku. makin rindu zaman sekolah pulak bile twins aku Si Banyak Cakap ni keluarkan ayat DAH MACAM REUNION tu dalam latest blog post die time terjumpe kawan-2 lame dekat pasar malam. rase macam nak jalan kaki pergi sekolah lagi je dengan die. ahaks! selain tu aku pergi tinjau jugak blog Mak Angkat Aku dari sekolah rendah ni jugak. serius aku rindu sangat kenangan time sekolah dulu. haha! banyak entry aku asyik pasal rindu je kan? nilah impaknye bila berjauhan dari tempat kite membesar and semua kawan-2 bawak haluan sendiri termasuk Mr.Sayangku. MACAM AKU NI YANG JAUH TERPELANGTING KE NEGERI LAIN


howaa~ penat dah aku berblogwalking dari semalam lagi. rase macam dah tak larat nak WALKING pergi beli barang nanti.. [ okay, aku tipu yang tak larat tu ] ngee~ however, aku try lagi berblogwalking sebab Facebook aku Nur Adila Luria sudahpun ditutup and tak tahu bile lagi akan dibuka :) so aku bosan! bosan! and BOSANNN!

baiklah, aku nak melencong ke blog-2 bertuah yang akan ditinjau oleh aku lagi. papehal aku updates lagi blog kalau ada cerita yang aku nak kongsikan :)

chow daa~









gadis ini yang menaip,

Ah sudah!

aku lupe pulak nak bagitahu yang semalam aku tak jadi pergi beli barang dalam entry last semalam. haha! lepas sahur tadi aku text member aku tanye die balik harini pukul berape sampai. bukan ape, aku nak tukar bilik masuk bilik die, so mestilah die kena ade dulu kan? tapi die balas tadi cakap die balik esok.

AH SUDAH! macam mane ni aku nak masuk bilik die? die suruh aku pergi pejabat Hal Ehwal Pelajar minta kunci tapi aku takut pulak. lagipun barang-2 pun aku tak beli semalam termasuklah kurma tu, aku pun jadi rase nak balik kolej esok jugak. uhuhu~ tapi mak ayah aku ni dah excited nak hantar aku harini. macam tak nak bagi aku duduk kat rumah lame-2 je kan? sobsebsobseb~ :'(

aku tengah pening ni. nak balik harini or esok. tapi esok dah start kelas dah. rugi pulak kalau ponteng kan? bile fikir barang-2 yang masih belum dibeli lagi ni, adehh, pening pening pening aku sekarang. papehal aku fikir dulu kejap. sebab kalau nak balik harini, memang aku kena prepare sekarang lah barang-2 ni semue and beli kat sane je barang-2 yang lain. hohoho~








gadis ini yang menaip,

Saturday, 21 July 2012

Sesi memindahkan entry :D

yaww~ aku kembali lagi buat yang ke berapa kali entah harini. ngee~ aku dalam sesi memindahkan entry belog satu lagi ke dalam belog ni. aku masukkan yang aku rase nak masukkan jelah. belog satu lagi tu ayah aku suruh jadikan belog dalam bahasa inggeris. die suruh aku buat belog dwibahasa. kesian aku kan? aku rase memang belog tu jarang sikit kot aku buke dah kena updates dalam bahasa inggeris, poning kopalo den nak menyusun ayat. tapi itulah, kang ayah aku pantau tengok tak ade perkembangan naye pulak aku kan? papehal i'll try the best dalam mendominasikan kedue-2 belog aku :)

aku nak aktif dalam belog ke-2 ni lepas dah siap semuanya. start duduk kolej nanti aku memang nak aktiflah dalam berblogging macam dulu lagi. sejak aku delete belog lame tu, aku start kurang berblogging then sekarang rase macam dah ade balik ilham dalam penulisan ni buatkan perasaan best berblogging macam dulu tu muncul balik. :)

aku akui emang susah nak tarik orang ramai follow belog kite, tapi aku akan try berusaha lah biar ade yang minat nak bace entry aku. yang datang saje nak dropped by pun aku dah rase bersyukur sebab aku memang tak expect lah akan ade orang nak datang jenguk belog aku ni. HAHA! memang aku tak expect sejak dari ade belog lame tu pun lagi.. ngee~

papehal, aku nak sambung pindahkan entry-2 dari belog satu lagi ke belog ni :) buat sesiape yang sudi bace segale "kemengarutan" aku harini, memang aku hargai sangatlah ye. yang sudi follow tu pun, big thanks for you okayy! ;)











gadis ini yang menaip,

Selesainya Hari Pertama Ramadhan :)

syukur alhamdulillah, berjaye jugak kita laksanakan kewajipan kita berpuasa pada hari ini and semoga hari-2 selepas hari ini pun same sehinggalah berakhirnya bulan Ramadhan kali ni :) mesti korang tengah kenyang baru lepas habis makan kan? tak pun ade yang pergi terawih ke kan? aku tak dapat join terawih malam ni sebab kejap lagi nak pergi beli barang untuk balik kolej esok. uhuhuw~ takpe, aku rase dekat kolej lagi best nak beramal ibadat sebab kat sane aku lebih terdorong dengan keagamaan. yelah, name lagi kolej islam kan? ngee~ ;D

entry aku tadi suruh korang makan kurma dulu kan time berbuka? haha, aku tak makan pun kurma tadi sebab awal-2 lagi dah habis. beberape hari lepas mak aku beli khas untuk bulan puase, tup tup harini dah tak ade and tak tahu lah siape yang melahapnye. aku makan berape biji je kot semalam :p hakhak. orang dalam rumah ni memang suke sangat buah kurma ye. sekejap je habis bile beli so tak hairan lah bile kurma yang dibeli beberape hari yang lepas habis dimakan oleh penghuni rumah ni sampai tak ade sebijik pun tertinggal kan? hikhik!

haa~ aku nak beli kurma lah kejap lagi nak bawak balik kolej. boleh makan time sahur ke kan? almaklumlah, ni first time aku berpuase dekat kolej. excited lah jugakk.. SIKIT. ngehee~







gadis ini yang menaip,

Habiskan masa dengan berblogging :p

aku baru je berblogwalking, tinjau-2 blog yang aku rase berkenan nak singgah harini. ramai yang habiskan mase harini dengan berblogging untuk menahan diri dari lapar :) HAHA,! macam-2 lah.. ngee~ tapi bagus wehh, dari surft internet dengan hal-2 yang boleh memakruhkan puase kite, baik kite layan blog kawan-2 kite yang kite kenal or suke singgah bace entry-2 diorang kan?

aku ni pun harini habiskan mase dengan berblogging. singgah situ singgah sini. saje belajar cara menaikkan traffic blog tapi aku masih lagi tak tahu nak buat macam mana and masih lagi tak faham.. ngee~ dalam Facebook pun aku tengok ramai yang post tak sempat bersahur lah ape semua. meriah betul lah. belum raye lagi ni. kalau raye aku rase berat giler lah Facebook tu nak menampung luahan-2 and wish-2 all muslims facebooker nanti erk? hohoho~

ohyea, lagi berape jam je lagi waktu untuk berbuka. aku dengan mak aku ni tengah fikir lagi nak masak ape harini. haha. actually, mak aku jelah yang tengah fikir sebab die Chef Besar dalam rumah ni. aku ni cume pembantu die je. alah, sebagai pemotong sayur je aku ni biasenye. kalau up sikit jawatan, sebagai TUKANG RASE and TUKANG TENGOK :) bertuahkan mak aku ade satu-2nye anak perempuan macam aku ni kan? haha, takdelah.. aku pandai lah masak. menu berat pertama aku masak time aku darjah 5. aku masak ayam masak merah. time tu family aku balik kampung. aku malas nak balik, aku stay kat rumah then ajak member overnight. tak sedap lak kan kalau tak bagi member makan duduk rumah, dah lah suke-2 ajak datang overnight, nak bagi makan pun susah, mane boleh macam tu kan? so aku pun call mak aku tanye resipi ayam masak merah. nasib time tu ade semua bahan, so aku pun dengan senang hatinye masak untuk bagi member makan.

alhamdulillah, first time masak tu dah dapat buat member aku makan dengan berkali tambah. haa~ tu baru first time tu, belum sekarang yang dah pro ni kan? ngeee~ angkat bakul sendiri pulak dah. haha! tak apekan? sekali sekale. okeylah, aku ni asek dengan blog je, sampaikan barang-2 pun aku takde pergi beli lagi. serius weh, aku rase malas nak keluar rumah siang-2 di hari pertama Ramadhan ni. ;)

esok dah nak balik kolej. barang masih lagi belum beli. assignment pun ade yang tak siap lagi. malasnye rase nak balik sane tapi tulah, aku baru je berazam nak jadi student yang lebih baik untuk semester ni. cam hangat-2 tahi ayam pulak rase sekarang. hahak! sian mak ayah aku yang nak sangat tengok anak die berjaya dalam pelajaran. takpe-2 mummy, sekarang je kakak macam ni. esok luse dah ade kat kolej nanti azam kakak naik balik nanti. i promise you my lovely mum! mmmuuahhh!

okeylah, aku malas nak taip lagi sebab aku takut lari dari tajuk lepas tu tak tahu nak buat tajuk ape. ngee~ teruskanlah habiskan mase dengan berblogging harini ye! tapi jangan sampai terlepas waktu berbuke sudah. ade ke orang terlepas waktu berbuka semate-2 berblogging? nonsense je kan? but boleh jadi jugak kalau die tu jenis bloggerholic kan?

ahh, papehal, aku ucapkan selamat berbuka untuk korang ye :) sebelum makan bace doa berbuka puase dulu and jangan lupe kurma harus dimakan terlebih dahulu. kalau ade kurma lah :) biasenye kurma ni forsurely akan ade time puase kan? huhuhuw~

.callobeteh.







gadis ini yang menaip,

Meriahnya Ramadhan di Facebook ;)

haha, dari semalam lagi aku tengok kawan-2 Facebookers aku meng'updates' status diorang pasal bulan puase ni. and aku pun baru je semalam meng'updates'nye. Ramadhan sekarang sangat meriah ye dalam Facebook. dengan adenye laman sosial macam tu, senang je kite nak wish ape-2 untuk kawan-2 yang dekat mahupun jauh dari kite kan? macam-2 boleh kongsi tapi berpada-pada lah kan? ni aku tengok sampaikan nak berak pun boleh lagi luahkan kat situ, mane boleh kan? memalukan diri sendiri je. aku nak tegur kang takut touching pulak. kang tak pasal-2 ade yang block aku nanti. ngeee~ :D

well well well, harini dah 21hb dah. esok aku akan pulang ke kolej. rase malas sangat nak balik sane bile dah lame duduk kat rumah ni. barang-2 baru harini nak pergi beli. macam banyak jer yang nak dibeli tapi entah lah, aku tak buat lagi senarainye. pagi tadi on Facebook sekejap, tengok ramai betul yang post suruh bangun sahur. macam-2 betul lah diorang tu. mood kite yang tak okey pun jadi okey bile ade manusie-2 yang kepale poyo macam diorang tu.. haha!

okeylah, aku malas nak taip panjang-2 dalam entry ni. nanti kalau ade mase aku updates lagi ye :)

amek kau, penangan bulan Ramadhan untuk Facebook :)






gadis ini yang menaip,

Friday, 20 July 2012

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak :)

pejam celik pejam celik, sekejap je mase kan? dah masuk bulan Ramadhan dah kite :) excited lak rase nak raye WALAUPUN bahang happy time raye semakin berkurangan sekarang untuk aku. ngehehe~ aku harap puasa tahun ni lebih baik daripada puasa tahun-2 yang lepas :)

ohyea, ni tahun first ye aku berpuase dekat kolej. tak tahulah macam mana aku ni puase dekat kolej. HAHA! aku kurang makan kat rumah. tapi dekat kolej banyak betul aku makan sampaikan tiap kali parents aku datang amek aku mesti dorang terkejut tengok saiz badan aku yang naik secare mendadak. ngeee~






aku tengah decorate belog ni tadi, Mr.Sayang call aku. sekejap je bercakap sebab die ade duit syiling sikit je. dah habis ucap selamat berpuase, tanye-2 khabar and ber'iloveyou' tu, terus padam. haha! tak apelah, aku puas hati lah sikit dapat dengar suare dia malam pertama Ramadhan ni :)

22hb dah nak balik kolej. aku pun dalam menyibukkan diri membuat assignment aku tangguh sepanjang cuti ni. okay, done for now. sekadar mahu mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak. sama-2 kita kumpul banyak pahala di bulan yang mulia ni okay!







gadis ini yang menaip,

Saturday, 14 July 2012

merindui seorang SAHABAT :')

Syaidatul Aisya. sahabat aku, yang paling aku sayang. since form 4 kenal die sampailah sekarang, masih belum ade lagi someone yang boleh ganti tempat die sebagai sahabat sejati aku. and aku tak pernah berharap pun akan ade somebody ganti tempat die :')

tiap kali aku tinjau belog die. aku akan bace luahan hati die untuk aku yang die luahkan bulan Januari yang lepas. seriously, aku menangis tiap kali bace entry tu. aku terharu sangat and aku happy sangat sebab die still ingat kat aku walaupun kitorang dah lama berjauhan. walaupun aku menangis tiap kali bace entry tu, aku tetap nak bace tiap kali aku stalk belog die.

Sha, serius saye cakap yang saye rindu sangat kat awak. tiap kali saye ingat balik kenangan lame kite, saye mesti nanges wak. saye rindu nak lepak dengan awak, sebilik, serumah dengan awak. rindu nak jalan kaki pergi sekolah dengan awak. rindu nak naik motor sesame dengan awak. rindu nak buat everything together like the past with you, sayang!

korang bacelah entry yang die buat khas untuk aku ni, To My Dearest Twin tajuknye. yep, memang dulu ramai yang cakap kitorang macam kembar sebab kitorang selalu bersame. punye minat yang same. banyak jugak barang yang aku ade sebelum kenal die then tetibe time kenal die kitorang tergelak and terkejut sesame bile tengok barang-2 kitorang banyak yang same. jangan percaye die cakap aku cute ape semue tu sebab walau macam mana pun, die tetap yang paling cantik and cute dari aku :)

aku ingat lagi kitorang mule bertegur time kelas kitorang buat BBQ dekat Monica Bay. die dengan beberape lagi kawan-2 kitorang tumpang kereta aku. time tu die tengah couple dengan Iwan. lelaki yang tak pernah hargai die. tapi sekarang die dah ade prince charming die yang tersangatlah lebih baik and handsome dari si Iwan tu :) alhamdullillah and aku harap hubungan diorang kekal sampai bila-2.. AMIN..

kitorang start rapat pulak time dah lame kenal-2, keluar same-2, banyak pulak persamaan yang ade pade kitorang bile dah selalu bersame. bagi aku, satu kenangan pun sangat berharga untuk aku lupakan. time sekolah dulu, ade jugak sesetengah orang cakap die gedik kesnye die minat Cinta Laura. then aku tak nak die sedih, aku cakap "GEDIK LEBIH BAIK DARI HIPOKRIT" yep, sampai sekarang aku rase memang betul sebab sekurang-2nye die jadi diri sendiri, bukannye atas dasar lakonan untuk tarik perhatian sape-2.

kitorang pernah gaduh. selalu jugak gaduh. tapi tak pernah lame-2. paling lame time aku buat salah dalam hal personal die. time tu aku memang tersalah then ade something yang tarik perhatian aku untuk teruskan time tu. memang time tu die kecewa dengan aku and aku pun kecewa dengan ape yang aku dapat tahu, tapi semue tu tak dapat nak bandingkan langsung dengan kasih sanyang aku terhadap die. aku sayang sangat die. die memang satu-2nya kawan yang paling aku sayang.

family die aku dah anggap macam family aku sendiri dah. parents die pun aku panggil mak dengan ayah. start family aku pindah Puchong, aku stay Kemaman habiskan tingkatan 5 aku tinggal dekat rumah die. macam-2 hal yang dah kami lakarkan sebagai kenangan sepanjang tinggal sesame kat rumah die. adik-2 die semua lelaki, aku okey dengan diorang sebab adik-2 aku pun semuanya lelaki. kakak die study dekat UiTM Chendering, Terengganu so jarang balik rumah tapi kakak die memang baik lah. aku pun panggil kakak die kak long. :') rindunye setiap saat time bersame die dulu. rase rindu kali ni lebih daripada rindu Mr.Sayang tau! serius aku cakap memang aku rindu sangat dekat Sha :')

Woi Sha, saye sayang sangat kat awak tau. ni bukannye luahan hati seorang lesbian ke ape, tapi ni luahan hati seorang sahabat untuk awak. masuk ni dah 2 kali saye buat entry pasal awak. harap belog lame tu saye delete semua yang lepas-2 untuk jadi sumeone yang baru je jadi ade yang ni je. ngee~ saye harap lain kali kite ade mase untuk spend time together lagi. rindu kau gile-2 doe!

okey aa, aku sedih lah nak taip panjang-2 lagi. nanti lain kali kalau aku ade rase nak taip lagi pasal persahabatan aku dengan SI BANYAK CAKAP tu, aku sambung lah lagi ye :') rindu rindu rindu sangat kenangan dulu :')
















gadis ini yang menaip,