Tuesday, 7 July 2015

imposter.


Assalamualaikum.

okey, kali ni tajuk agak serius sikit bagi aku sebab aku dah lame alami bebenda macam ni. act, aku asyik terfikir apa motif orang nak jadi imposter ni. why didn't they just be their ownself. sometimes aku fedup jugak bila apa aku buat, orang nak ikut. apa aku cakap orang nak copy paste.

okey, sebenarnya macam ni, nak cakap pasal copy paste aku sendiri pum ada ja copy paste orang punya quote bagai tapi serius kalau orang aku tak kenal or kenkawan yang okey dengan aku copy aku punya ayat, aku okay ja. tapi kalau yang aku dah sedia tahu orang ni tak suka aku, pernah benci aku or ada salah faham dengan aku yang aku jadi "slek" sikit.

bila aku tanya kawan aku bab hal ni, diorang akan cakap masalah "insekiyo" orang tu pada aku or mybe "admires aku as lady to lady". i'll be like apahal nak insekiyo admires bagai sedangkan aku ni banyak gilos kekurangan kot. entah lah, hati orang ni susah gila nak ramal. bila fikir sangat pun jadi merumitkan fikiran sendiri. aku malas nak fikir banyak tapi bila dah selalu, aku jadi fedap gak. err. sabar je yang mampu. tak tahu apa motif segala hal nak ikut orang. orang buat itu nak jugak, orang buat ini pun nak jugak. lepas tu kalau tak boleh, mula nak perli lah bagai. bab rezeki lah aku paling pantang sebabnya itu Allah yang bagi. tiap orang rezeki lainlain kan.

iri hati dengan hasad dengki tu kena buang dalam hati. just be yourself. do not being imposter from someone else. we all have our own special. just discover your special ones and appreciate what Allah have gives to you lah. do not campare with others cause it can make you insecure to them if you can't get what you want for just like what they can have. please. be youself, not a imposter.

Tuesday, 19 March 2013

miss blogspot :')


Assalamualaikum !

dah lame tak updates blog ni. bersawang sudah.. ahaih! ingt malam ni nak buka tajuk best punye tapi entah lah.. none of mood =,='/         *BLANK*
saja nak mulakan entry untuk bulan ni dengan entry tak bermakna macam ni. esok jelah aku teruskan misi aku updates pasal tajuk yang dah berbulan aku nak updates tapi tak kesampaian je.. hehehe~ :)

kbai! ..... zzzzzz *suddenly it's end*


Friday, 22 February 2013

salahkah kita.

bila waktu terus memanggil, agar dua hati dapat menyatu..
bukan aku tak ingin cinta, tapi aku takut menyakitimu...

dan kini aku jauh darimu, ada yang hilang dari hatiku..
cinta tak dapat ditebak apa mahunya hati, salahkah kita?

bukan maksud menduakanmu, aku tak ingin mendustai hati..
aku juga mencintaimu, ku menjauh hanya untuk berfikir...

letih memandang wajah hari..
yang memanduku untuk mencarimu...

bukan aku tak ingin cinta..
tapi aku takut menyakitimu..

hanya tak bisa dustai hati untuk mencinta..
salahkah kita?

biarlah semua kini kita berpisah, namun hati kita tetap menyatu..
ku sangat rindu.. ingin bertemu sampai tujuh purnama ku tetap menunggu...

bila waktu terus memanggil..

notesaku tewas dengan apa yang aku harapkan, aku tak dapat siapkan satu pun assignment harini. sangat mendukacitakannnn~ :'(

Thursday, 21 February 2013

insane?

assalamualaikum..
ye, sekarang setiap entry aku kena taip Assalamualaikum. tiada lagi gambar Assalamualaikum yang kiut miut macam dulu. kenapa?
sebab aku dah tukar tema. tema ni aku buat sendiri. masih lagi mengkaji how to put the image lah.
sedikit tension kerana memang sangat merumitkan. hiuhhh~

minggu ni aku demam. yeah, seperti post yang sebelum ni aku just cakap aku demam tanpa sebarang motif, memang tidak berhemah sikap sebegitu kan?
tak apalah, nak buat macam mana, otak tak stabil mane time tu.
buat orang yang komen and sudi bace, big thanks okey! really appreciate it.
yang datang singgah follow or just saja-2, boleh bagi link blog korang dekat cbox sebelah. nanti aku singgah and follow korang jugak :)

dah 3 minggu aku tak sihat. seminggu sakit-2 and 2 minggu demam termasuk minggu ni. dah pergi hospital minggu pertama dekat rumah haritu and klinik minggu ni tapi masih lagi di tahap yang sama. pelik kan?
ye,, memang sangat pelik. assignment aku postpone segalanya.
the bad habits of the past come back :'( aku tak tahu kenapa aku jadi macam ni sekarang.
stress? mybe.. for what? IDK.

esok, aku nak pastikan 1 dari assignment aku siap. IDK how to finish it but I WILL MAKE SURE i can do it. adoyai, tak tahu lah nak cakap macam mana.
not satisfied dengan perangai sendiri.
cakap nak berubah tapi tak berubah. sangat mendukacitakan kan?
haiyooo~ serius tak tahu nak cakap macam mana.
tapi salah satu sebab jadi macam ni sebenarnya sebab aku tak sihat sekarang.
oh my PRADA. what should i do? what should i do???

i'm surely if my mom know bout this, she will.. ouh man.. insane sudahh.. insane.. insane..
SORRY mom, i didn't meant it. REALLY.